Дом здравља "Др Властимир Годић" на 10. Конгресу НАУЗР

Јубиларни, X Конгрес Националне асоцијације здравствених радника Србије, са међународним учешћем, одржан је у Врњачкој Бањи, у хотелу “Цептер” од 16. до 20. маја 2018. године.

Према речима Соње Живковић, чланице Комисије за унапређење квалитета здравља у Дому здравља “Др Властимир Годић” у Варварину, пленарна тема овог скупа била је “Поремећаји здравља изазвани радом на рачунару” проф. др Јовице Јовановића са Медицинског факултета у Нишу.

“Здравствени радници запослени у Дому здравља “Др Властимир Годић” су на овом Конгресу учествовали са три стручна саопштења презентујући теме из области свог рада, са стручно прихваћеним чињеницама и примерима из праксе. Др Живојин Андрејић излагао је рад са темом “Ултразвучна дијагностика жучне кесе”, струковна медицинска сестра Далиборка Миловановић са темом “Препоруке за правилну исхрану деце у првој години живота” и ја сам учествовала са темом “Деца без родитељског старања – могућност примарне превенције”. Поред нас излагача, више од четрдесет здравствених радника је посетило овај Конгрес едукујући се на семинарима из разних области медицине, а све то са циљем унапређења квалитета рада у нашој здравственој установи”, каже Соња Живковић.

Национална асоцијација удружења здравствених радника Србије је струковна организација са статусом Савеза удружења, организована ради остваривања циљева у области промовисања медицинске струке и науке и едукације свих профила здравствених радника.

Скуп је отворио председник Националне асоцијације здравствених радника Србије Небојша Вацић, а учешће на конгресу узели су Друштво медицинских сестара и бабица НАУЗР Србије, Друштво санитарно-еколошких инжењера и техничара НАУЗР Србије, Друштво дијететичара-нутрициониста НАУЗР Србије, Друштво лабораторијских технолога и техничара НАУЗР Србије, Друштво физио и радних терапеута НАУЗР Србије, Друштво фармацеутских техничара НАУЗР Србије, Друштво струковних медицинских радиолога и рентген техничара НАУЗР Србије и Друштво зубних техничара НАУЗР Србије.

Comments are closed.