Нови гинеколог у Дому здравља “Др Властимир Годић”

После кратке паузе, у Дому здравља “Др Властимир Годић” почео је са радом гинеколог. Директорка ове здравствене установе др Јасмина Ракић подсећа на важност превенције и позива све жене да се одазивају редовним превентивним прегледима, а прегледе могу заказати путем броја телефона 037/789-022.

Др Ракић се овим путем захвалила и специјалисти гинекологије др Ђорђу Прокићу који је варваринском Дому здравља изашао у сусрет и помогао у протеклом периоду, док је др Данијела Пантић – Милојковић била на специјализацији из гинекологије.

“Желимо да обавестимо наше суграђанке да је докторка у нашем Дому здравља, да ће радити пет дана у недељи и да пацијенткиње могу почети да зову телефоном и да заказују прегледе код наше докторице”, наглашава др Ракић.

Она оцењује да, што се тиче женске популације, превентива и није баш најбоља и апелује на суграђанке да се одазивају и да долазе чешће код гинеколога из разлога што је последњих година све већи пораст карцинома дојке и грлића материце нагласивши да је крајње време да жене схвате озбиљност ситуације.

Изразивши очекивање да ће се и у наредном периоду наставити одлична сарадња са локалним становништвом др Данијела Пантић – Милојковић најављује да ће се и у наредном периоду радити превентивни прегледи, скрининзи грлића материце.

“Надам се добром одазиву наших жена на позиве које ћемо им упутити за превентивне прегледе”, рекла је др Пантић – Милојковић.

Comments are closed.