Организована вакцинација у Бачини, најважнији приоритет заштита здравља становништва

Масовна имунизација становништва темнићког краја у сеоским Здравственим амбулантама врши се свакодневно, у уторак је организован вакцинални пункт у Бачини, а по речима др Јасмине Ракић, директорке Дома здравља “Др Властимир Годић”, мештани овог краја су се вакцинацији одазвали у одличном броју.

На пункту у Бачини дато је 89 доза, а Здравствена амбуланта је била отворена за све становнике Бачине, Орашја, Избенице, Суваје и Цернице. Због великог интересовања већ је заказан још један термин, тако да становници ових села који нису овог пута примили своју дозу вакцине већ у четвртак, 13. маја, могу да дођу до амбуланте у Бачини.

“Наш приоритет је да заштитимо наше суграђане зато што нема ништа прече и важније од здравља. Вакцинација по терену већ даје резултате, у протеклих пар дана повећан је број вакцинисаних људи у нашој општини и морам да нагласим да је једини начин до коначне победе у борби против корона вируса масовна имунизација наших суграђана којом ћемо доћи до колективног имунитета”, нагласио је заменик председнице општине Варварин Дејан Милановић приликом обиласка пункта у Бачини.

“Морам да упутим захвалност свим медицинским радницима који се неуморно боре са корона вирусом већ више од годину дана, да им се захвалим и на спровођењу поступка имунизације, али да похвалим и наш Дом здравља на одличној организацији читавог овог процеса. У овом тренутку све од нас зависи и зато позивам суграђане да се вакцинишу и да на тај начин заштите своје здравље и здравље и животе својих најмилијих”, поручио је Милановић.

На вакциналном пункту у Бачини имунизација се вршила вакцином кинеског произвођача “Синофарм”, а нови термини по теренима већ су заказани. У среду 12. маја радиће Здравствена амбуланта у Доњем Крчину, у четвртак поново Бачина, а у петак Бошњане, у временском периоду од 08 до 14 часова.

Comments are closed.