Здравствена акција “Сунчана јесен живота” у среду у Малој Крушевици

Дом здравља “Др Властимир Годић”, Црвени крст Варварин и Патронажна служба варваринског Дома здравља у среду, 07. новембра 2018. године, у просторијама Месне заједнице у Малој Крушевици, одржаће акцију чији је циљ промоција здравља и здравих стилова живота у месним заједницама општине Варварин које немају на својој територији здравствену амбуланту.

У протекле две године овакве акције су одржане у већини насељених места варваринске општине, док ће сутра, у временском периоду од 09 до 13 часова, ова акција бити одржана у Малој Крушевици како би становници и ове месне заједнице били мобилисани на контролу здравља. У склопу “Сунчане јесени живота” планирана је посета лекара опште праксе, као и специјалисте за дечје болести.

Сви заинтересовани мештани Мале Крушевице овом приликом моћи ће да провере и крвни притисак, као и ниво шећера у крви, док ће лекар опште праксе варваринског Дома здравља делити савете за очување и унапређење здравља. Патронажна служба Дома здравља “Др Властимир Годић”, са лекаром, овом приликом ће обићи старе и непокретне становнике ове месне заједнице, док ће волонтери варваринског Црвеног крста поделити пакете помоћи у храни и средствима за хигијену најугроженијим мештанима.

Comments are closed.